Неупругое взаимодействие элементов виброударной системы - Анциферов, А. В.; Комарова, И. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Досліджується динамиічна модель вертикального вібраційного млина як одномасна несиметрична віброударна система камера – маса. Удар маси з днищем абсолютно непружний, удар об кришку пружний. З урахуванням прийнятих допущень складені рівняння руху й побудувані траєкторії руху елементів системи. Визначено області припустимих значень параметрів системи. Побудовано криві швидкостей ударної взаємодії й визначені їхні максимальні значення.

The dynamic model of vertical vibration mill is probed as one mass a symmetrical vibroimpact system chamber – mass. Blow about a bottom absolutely not resilient, a blow at a lid is resilient. Taking into account the accepted assumptions even of motion is made and the trajectories of motion of elements of the system are built. The area of acceptability parameters of the system are certain. The curves of speeds of shock cooperation are built and their maximal values are certain.
Keywords: тонкоизмельченные порошки; вибрационные мельницы; помольная камера; масса