Методичні вказівки до розрахунку головної балки мостового крана коробчастого перерізу з курсу "Будівельна механіка" - Григоров, Отто Володимирович; Петренко, Надія Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Дані методичні вказівки призначені для студентів спеціальності 6.05050308 «Підйомно-транспортні, дорожні, будівельні, меліоративні машини та обладнання». Вони допоможуть студентам оволодіти знаннями з курсу «Будівельна механіка». У цих вказівках надана методика розрахунків головної балки мостового крана коробчастого перерізу на міцність, жорсткість та стійкість, а також наведені рекомендації щодо конструювання головної балки. Дану методику студенти використовують при виконанні курсового проекту з курсу «Будівельна механіка» та бакалаврського проекту. Метою вказівок є надання студентам знань щодо розрахунку металоконструкцій мостових кранів.
Keywords: навантаження; марка сталі; допустимі напруження; поперечний переріз балки; динамічна жорсткість; статична жорсткість; стійкість; розрахунки звареного з'єднання