Міжнародні стандарти соціальної відповідальності бізнесу у практиці підприємств України - Мірошник, Марія Володимирівна; Грицаненко, А. Є.; Цвіркун, О. А. (Видавничий дім "Гельветика", 2018)
Стаття присвячена дослідженню міжнародної системи менеджменту якості на основі аналізу її ретроспективного розвитку упродовж 1987–2017 рр. та адаптації міжнародних стандартів соціальної відповідальності бізнесу у практику вітчизняних підприємств. Проведено аналіз стану соціальної відповідальності бізнесу вітчизняних підприємств у контексті інтеграції міжнародних стандартів у їх діяльність. Встановлено, що лідируюче положення з адаптації міжнародних стандартів соціальної відповідальності бізнесу займають суб’єкти великого бізнесу.

The article is devoted to the study of the international quality management system on the basis of an analysis of its retrospective development during 1987–2017. and the adaptation of international standards of social responsibility of business in the practice of domestic enterprises. The analysis of social responsibility of business of the domestic enterprises in a context of integration in their activity of the international standards is carried out. It is established that the leading position on the adaptation of international standards of social responsibility of business is occupied by the subjects of the large business.
International standards of social responsibility of business in the practice of Ukrainian enterprises
Keywords: менеджмент; підприємницька діяльність; управління; international standards; social responsibility of business; quality management system; enterprise