Особливості формування місцевих бюджетів в европейських країнах - Большенко, С. Ф.; Никифорова, Н. И. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуті принципи фінансування місцевої влади та особливості формування місцевих бюджетів в європейських країнах. На основі порівняльного аналізу структурних особливостей формування місцевих бюджетів в європейських країнах зроблені висновки щодо напрямків зміцнення фінансового забезпечення органів місцевого самоврядування та реформування місцевого оподаткування в Україні.

Principles of financing of local-authority and feature of forming of local budgets in the European countries are considered. On the basis of comparative analysis of structural features of local budgets forming in the European countries conclusions are done in relation to directions of strengthening of the financial providing of organs of local government and reformation of local taxation in Ukraine.
Keywords: місцеве самоврядування; фінансове забезпечення; місцеве оподаткування; власні доходи; поточні доходи; трансферти