Смоловик, Раїса ФедорівнаЧекаліна, Елеонора ПетрівнаСікєтіна, Наталія ГеннадіївнаШутько, Людмила Борисівна2017-05-272017-05-272005Використання експертних оцінок при визначенні споживчих властивостей трактора ХТЗ-17021 / Р. Ф. Смоловик [та ін.] // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Развитие учета и аудита как основы информационно-аналитической системы предприятия. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2005. – № 58, т. 3. – С. 32-34.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/29757Для визначення рівню конкурентоспроможності певної продукції використано метод рангової кореляції. За значущістю обрано технічні параметри. Виявлено найважливіші якісні властивості на думку споживачей за допомогою методу експертних оцінок.By intensifying of competition native enterprises is facing a problem of guaranteeing of manufacturing production’s competitiveness. But, before make a decisions concerning to actions for maintenance of production’s competitiveness level, it is essential to determine level of competitiveness of manufacturing production on the market in comparison with production of enterprises-competitors.ukконкуренціяпродукціяринокрангова кореляціяматрицякритерій згодирангВикористання експертних оцінок при визначенні споживчих властивостей трактора ХТЗ-17021Articlehttps://orcid.org/0000-0003-2452-1997