Актуальні проблеми підвищення ефективності функціонування промислових підприємств України - Невдачина, О. І. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглянуто взаємозв’язок машинобудівної промисловості з іншими видами промислової діяльності. Особливу увагу приділено сучасному стану агропромислового комплексу, як основного споживача продукції машинобудування, проаналізовано його стан, динаміку кількості діючих підприємств зареєстрованих в Україні протягом останніх років, наслідки фінансової кризи та виявлено потребу в оновленні техніко – технологічного обладнання та машин сільськогосподарського призначення. Запропоновано напрями вирішення основних питань в промисловій діяльності України.

The article deals with the relationship with other mechanical industries industrial activity. Particular attention is paid to the current state of agriculture as a major consumer of engineering and analyzes its condition, the dynamics of the number of operating enterprises registered in Ukraine in recent years, the financial crisis and identified the need to upgrade technical – technological equipment and machines for agricultural purposes. Directions address key issues in industrial activity in Ukraine.
Current issues enhance the functioning industrial enterprises of Ukraine
Keywords: підприємства промислового комплексу; машинобудування; інфраструктура; економічна діяльність країни; enterprise industrial complex; engineering; infrastructure