Підвищення працездатності високошвидкісних упорних підшипників ковзання - Столбовой, А. С.; Музикін, Юрій Дмитрович (НТУ "ХПІ", 2010)
Викладено результати експериментальних досліджень двох варіантів високошвидкісних упорних підшипників ковзання. Показано шляхи підвищення їхньої працездатності.

Results of experimental researches of two variants of high-speed persistent bearings of sliding are stated. Ways of increase of their serviceability are shown.
Keywords: високошвидкісні машини; опорні вузли; несуча здатність; коефіцієнт тертя; масляний клин; підп'ятник