Оптимізація словника ознак розпізнавання для інформаційно-екстремального гіпереліпсоїдного класифікатора - Довбиш, А. С.; Москаленко, В. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглядається в рамках інформаційно-екстремальної інтелектуальної технології метод послідовно-спадної селекції словника ознак розпізнавання для класифікатора з гіпереліпсоїдними контейнерами класів розпізнавання. Як приклад розглянуто реалізацію алгоритму селекції словника ознак розпізнавання системи підтримки прийняття рішень для керування технологічним процесом вирощування сцинтиляційних монокристалів з розплаву.

This paper considers sequential top-down feature selection method for hyper-ellipsoidal classifier within intellectual information-extreme technology. On the example of implementation the article considers sequential top-down feature selection method for Decision Support System for control of growing scintillate single crystals from the melt.
Keywords: техніка мікропроцесорна; адаптивність; розпізнавання; оптимізація