Основи хімії і фізики горючих копалин - Саранчук, Віктор Іванович; Ільяшов, Михайло Олександрович; Ошовський, Володимир Володимирович; Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2008)
У книзі розглядаються фізико-хімічні властивості природних і синтетичних форм вуглецю, а також палив, їх походження, класифікація, склад, фізичні і хімічні властивості, молекулярна структура твердих горючих копалин, нафти, природних газів, викладені принципи переробки горючих копалин і сучасні уявлення про сутність і механізм їхнього перетворення в різних умовах, дана характеристика продуктів, що утворюються. У додатках подано енциклопедичний словник "Тверді горючі копалини", який містить понад 1700 статей. Для студентів, магістрантів і аспірантів вузів, що навчаються за напрямом "Хімічна технологія та інженерія", науковців, співробітників проектних організацій та інженерно-технічних працівників заводів.
Keywords: паливно-енергетична сировина; енергетика; органогенна сировина; вуглець; вуглецеві каркасні структури; тверді горючі копалини; петрографія вугілля; вугілля; коксування вугілля; піроліз ТГК; окиснення вугілля; рідке паливо; газоподібне паливо