Харківській період науково-педагогічної діяльності академіка М. Бекетова - Цюняк, О. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
На основі узагальнення широкого кола джерел показано велич здобутків, висвітлюються маловідомі сторінки Харківського періоду науково-педагогічної діяльності академіка М. М. Бекетова.

By generalization of wide circle of sources it is shown the grandeur; it is illustrated the not popular pages of the Kharkov period of scientifically-pedagogical activity of academician N.N. Beketov.
Keywords: вищі навчальні заклади; вчений-хімік; теоретична хімія; наукова школа