Методологія автоматизованого виявлення цифрових засобів негласного отримання інформації - Євсеєв, Сергій Петрович; Лаптєв, О. А.; Король, Ольга Григорієвна; Погасій, Сергій Сергійович; Мілевський, Станіслав Валерійович (Scientific discussion, Praha, Czech Republic, 2021)
У статті розглядаются концептуальні положення автоматизованого пошуку засобів негласного отри-мання інформації. Концептуальні положення визначають стратегічні шляхи удосконалення та розробки метологічних основ. Вони заклали основні напрямки розвитку методології пошуку ЦЗНОІ. Основні пере-ваги розроблених метологічних основ пошуку ЦЗНОІ на шляху стратегічних напрямків розвитку автома-тизованого пошуку мають теоретичні основи які складаються з методів, математичних моделей та методик пошуку ЦЗНОІ. Розроблені методологічні основи автоматизованого пошуку цифрових засобів негласного отримання інформації у рамкам розробленої концепції перевершують існуючі методи та методики, які використову-ються у сучасних автоматизованих комплексах пошуку цифрових засобів негласного отримання інфор-мації по виявленню, розпізнаванню та локалізації сигналів цифрових засобів негласного отримання інфор-мації. Запропоновані методологічні основи суттєво відрізняються від існуючих методів та методик. Що дозволяє виявляти цифрові засоби негласного отримання інформації з більшою ймовірністю. Та ло-калізувати з необхідною точністю.

The article considers the conceptual provisions of the automated search for means of obtaining information secretly. Conceptual provisions define strategic ways to improve and develop methodological foundations. They laid out the main directions of development of the methodology of searching for digital means of secretly obtaining information. The main advantages of the developed methodological bases of search of digital means of secret receipt of information. on the way to strategic directions of development of automated search have theoretical bases which consist of methods, mathematical models and techniques of search of digital means of secret infor-mation. The developed methodological bases of automated search of digital means of secret information in the frame-work of the developed concept surpass the existing methods and techniques used in modern automated systems of search of digital means of secret information on detection, recognition and localization of signals of digital means of secret information. The proposed methodological bases differ significantly from existing methods and tech-niques. Which allows you to detect digital means of secretly obtaining information with a higher probability. And localize with the required accuracy.
The methodology of automatical detection of digital illegal obtaining means of information
Keywords: методологія; захист інформації; засоби негласного отримання інформації; перетво-рення Фур'є; ефект Гіббса; methodology; information protection; means of obtaining information secretly; Fourier trans-form; Gibbs effect