Спосіб та пристрій захисту інформації від несанкціонованого доступу, що розміщена на цифровому носії запису - Болюх, Володимир Федорович; Лучук, Володимир Феодосійович; Щукін, Ігор Сергійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Винахід належить до техніки захисту інформації, більш конкретно, до техніки захисту інформації на цифрових носіях запису при виникненні небезпеки її витоку, при якому здійснюється знищення інформації як на підставі отримання сигналів про спробу несанкціонованого проникнення, так і за бажанням користувача. Відомий пристрій захисту від звернень до пам'яті комп'ютера сторонніх користувачів, де поряд з операцією задавання пароля на санкціонований доступ до інформації, що міститься в пам'яті комп'ютера, здійснюють додаткову операцію знищення (стирання) конфіденційної інформації після закінчення заданого проміжку часу, тривалість якого обирають свідомо меншим часу, необхідного сторонньому користувачу для несанкціонованого витягання інформації інструментальними засобами. Для цього всередину комп'ютера вбудовують додатковий таймер, і пристрій керування виробляє за сигналом таймера команду на стирання.
Keywords: патент; винахід; техніка захисту інформації; індуктор; пружина; ударний диск; якір; феромагнітне осердя; соленоїдна котушка; магнітодіелектрик; розміри пристрою; стирання інформації; надійність; магнітне поле