Інформаційна технологія для оптимізації управління роботою автомобільних пунктів пропуску - Ульяновська, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Запропонована інформаційна технологія управління процедурами митного оформлення, а саме побудовані функції приналежності та базис нечітких правил, розроблена система нечіткого логічного виводу та на їх основі розроблена автоматизована система підтримки прийняття рішення

The information technology of management is offered by procedures of customs registration. Functions of an accessory and basis of fuzzy rules are constructed, the system of an fuzzy logic conclusion is developed and on their basis the automated system of support of decision-making is developed
Keywords: митні процедури; митний кордон; підтримкa прийняття рішень; СППР; база даних; нечітка логіка; information technology; indistinct logic