Розвиток сили учнів старших класів засобами аеробіки з елементами бойових мистецтв - Фоменко, О. М.; Кужимов, Б. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Стаття присвячена розгляду ефективності розвитку сили учнів старших класів засобами аеробіки з елементами бойових мистецтв. Визначено, що поєднання аеробних вправ та бойових технік сприяє не лише покращенню фізичної сили та витривалості, але й розвитку координації, гнучкості, швидкості реакції та психологічних якостей, таких як дисципліна і самоконтроль. Розкрито важливість застосування цих методик для фізичного розвитку школярів, а також пропонує приклад тренувальної програми, яка може бути використана в освітньому процесі. Особливу увагу приділено позитивному впливу на загальну фізичну підготовленість учнів, що дозволяє покращити їхню фізичну форму та впевненість у собі.
Keywords: аеробіка; старшокласники; бойові мистецтва; фізичне виховання; розвиток учнів; сила; тренування; комплексний підхід; здоровий спосіб життя