Курс лекцій з навчальної дисципліни "Вступ до спеціальності. Ознайомча практика" - Григоров, Андрій Борисович (My University, 2023)
Викладені основні питання щодо поняття горючі копалини, їх характеристика, види, хімічний склад. Розглянуті основні гіпотези утворення горючих копалин та їх наявні запаси за видами на території України. Наведено характеристику процесів їх промислової підготовки, питання та особливості процесу їх транспортировки, а також основних методів технологічної переробки в умовах підприємств галузі. Призначено для студентів спеціальності 161 - «Хімічні технології та інженерія» денної та заочної форм навчання та працівників, які проходять професійне навчання у системі підготовки персоналу підприємств коксохімічної, нафтопереробної та газопереробної галузей України.
Keywords: курс лекцій; горючі копалини; властивості нафти; запаси корисних копалин; природний газ; кам'яне вугілля