Управлінський облік - Малюга, Наталія Михайлівна; Белоусова, Ірина Анатоліївна; Герасимчук, Наталія Василівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна (Житомирський інженерно-технологічний інститут, 2001)
Друге видання навчального посібника (1-е вид. 1998 р.) містить вправи, розрахункові завдання, тести, за допомогою яких закріплюється лекційний матеріал і набуваються практичні навички. Збірник задач і вправ охоплює всі основні питання сучасного управлінського обліку. Збірник складається з відповідних розділів та підрозділів, в кожному з яких містяться питання для самопідготовки та контролю знань студентів, наводяться вправи з практики ведення управлінського обліку на підприємствах, а також ситуації для роздумів, що сприяють розвитку логічного мислення у студентів. Частина вправ, наведених у збірнику, має на меті закріпити знання студентів, отримані ними в процесі вивчення теорії бухгалтерського обліку та фінансового обліку. Решта мають суто управлінську спрямованість: формують у студента вміння виробляти рішення самостійно, або ж обирати між альтернативними рішеннями правильне. Посібник стане у нагоді студентам економічних вузів, слухачам курсів підвищення кваліфікації, а також всім зацікавленим у вивченні сучасної мови бізнесу.
Keywords: управлінський облік; активи підприємства; витрати підприємства; калькулювання; облік витрат; пасиви підприємства; управлінська звітність; бухгалтерська звітність; фінансова звітність