Спосіб нанесення цинквмісного фотокаталітичного покриття на титан та його сплави - Сахненко, Микола Дмитрович; Ведь, Марина Віталіївна; Степанова, Ірина Ігорівна; Матикін, Олексій Володимирович; Меньшов, Сергій Миколайович; Степанова-Камчатна, Катерина Валеріївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Винахід стосується способу нанесення цинквмісного фотокаталітичного покриття на титан та його сплави з водних розчинів лужних електролітів, які містять сполуки цинку (ІІ). Спосіб проводять шляхом плазмо-електролітичне оксидування при відповідних параметрах у гальваностатичному режимі з постійним перемішуванням і охолодженням в межах 20-30 °C впродовж 10-30 хвилин, при наступному співвідношенні компонентів: дифосфат лужного металу 50-250 г/дм3, оксид цинку 5-15 г/дм3. Одержане покриття має високу фотокаталітичну активність.
Keywords: патенти; корисні моделі; фотокаталітичне покриття; титан; сплави титану; цинквмісне покриття