Оптимальное управление многономенклатурным запасом на предприятиях автосервисной отрасли - Самородов, Вадим Борисович; Клименко, Т. А. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті розглянутий порядок визначення раціональної величини багатономенклатурного запасу на підставі методики, що використовує критерій ефективності – середній чистий прибуток підприємства від реалізації купленого запасу та прогресивних методів статистичної обробки попиту. Застосовані нові технології виділення трендової і сезонної складової при аналізі процесу попиту на запасні частини до автотракторної техніки.
Keywords: полином Чебышева; спрос; уравнение Гаусса; метод аппроксимации; запасные части