Методичні вказівки до самостійної роботи студентів з дисципліни "Аутсорсинг багатонаціональних підприємств" - Перерва, Петро Григорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні рекомендації розроблені з метою розширення і закріплення знань та навичок студентів при виконанні самостійної роботи з курсу «Аутсорсинг багатонаціональних підприємств». Самостійна робота студентів (СРС) спрямована на формування професійної компетенції майбутнього спеціаліста щодо здатності до використання основних принципів та складових міжнародного бізнесу; обґрунтування необхідності та розробки заходів з передачі на аутсорсинг непритаманних багатонаціональним підприємствам функцій (інформаційні технологій, логістика, бухгалтерський облік, інтелектуальна власмність і таке ін.). Важливим в цьому плані є отримання знань щодо організації процесу міжнародного аутсорсингу, складання та виконання угоди на аутсорсинг, раціональний вибір поставщика послуг та оцінювання економічної ефективності здійснення аутсорсингу багатонаціональними підприємствами. Самостійна робота виконується студентами у позааудиторний час по завданню викладача або з власної ініціативи. Такий вид роботи здобувачів вищої освіти розвиває їх здібність до самоосвіти, творчої праці, організації навчання, вміння обробляти інформацію та ін.
Keywords: аутсорсинг; міжнародний бізнес; багатонаціональні підприємства; ефективність; комерційна діяльність