Вплив енергетичного сектору на довкілля - Босюк, Альона Сергіївна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Матющенко, Олександр Вікторович (ПП "Технологічний центр", 2024)
Сьогодні енергетичний комплекс є одним з найбільших джерел викидів забруднюючих речовин, що спричиняють глобальні зміни клімату, забруднення водних та земельних ресурсів, а також погіршення якості повітря. У звʼязку з цим стає дедалі важливішим оцінити потенційний вплив таких обʼєктів на навколишнє середовище та розробити комплекс заходів для підвищення їхньої екологічної безпеки. Зростання вимог до екологічної відповідальності з боку регуляторних органів, громадськості та міжнародних організацій підштовхує компанії до впровадження більш екологічних технологій і практик. Окрім того, питання екологічної безпеки енергетичних обʼєктів є важливим у контексті зміцнення енергетичної незалежності держави, оптимізації ресурсів та запобігання ризикам екологічних катастроф. Враховуючи ці виклики, оцінка впливу на довкілля та розробка заходів для зниження екологічних ризиків набувають стратегічного значення для збереження природного середовища та забезпечення сталого розвитку країни.
Keywords: енергетика; енергетичний комплекс; екологічна безпека; навколишнє середовище; глобальне потепління