Оценка влияния эксплуатационных факторов на изменение характеристик механизма с зубчатым редуктором - Сериков, Владимир Иванович (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті розглянуті питання досягнення раціональних параметрів для механізмів із зубчастими редукторами, що призначені для доставки стандартних вантажів. Показано, що ці параметри можуть залежати не лише від параметрів зубчастого зачеплення, але і від конструктивних рішень. Сформульовані рекомендації.

Loading and moving mechanisms inside transporting machine of standard weight are under consideration. The time of fulfilling operation can be minimized by rational choice of gear ratio of the power drive.
Keywords: зубчатый редуктор; характеристики механизмов; динамические расчеты; рабочий ход; КПД; передаточное отношение; пылезащитные кожухи