Електромагнітна сумісність технічних об'єктів і систем: огляд системи та органів стандартизації Європейського Союзу та Федеративної Республіки Німеччина - Пантелят, Михайло Гаррійович; Мясоєдов, Павло Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
З червня 2022 р. Україна має статус країни кандидата на вступ до Європейського Союзу (ЄС). На шляху до вступу до ЄС Україні необхідно провести низку реформ і повністю адаптувати національне законодавство відповідно до європейських критеріїв. Це стосується і нормативної бази стосовно електромагнітної сумісності. У зв'язку з цим, у роботи розглянуто особливості, структуру та основні функції сучасної загальної системи й органів стандартизації з питань електромагнітної сумісності технічних об'єктів і систем, що діють у Європейському Союзі як на міжнародному (загальноєвропейському), так і на національному рівні. Стосовно конкретної країни-члена ЄС, у статті розгляд виконується на прикладі Федеративної Республіки Німеччини (ФРН).

Since June 2022, Ukraine has the status of a candidate country for joining the European Union (EU). On the way to the EU, Ukraine needs to carry out a number of reforms and fully adapt national legislation in accordance with European criteria. This also applies to the regulatory framework regarding electromagnetic compatibility. In this regard, the work presents the features, structure and main functions of the modern general system and standardization bodies on electromagnetic compatibility of technical objects and systems operating in the European Union at both the international (pan-European) and national levels. With regard to a specific EU member state, the paper considers the example of the Federal Republic of Germany.
Electromagnetic compatibility of technical objects and systems: overview of the system and standardization bodies of the European Union and the Federal Republic of Germany
Keywords: електромагнітна сумісність; стандартизація; Європейський Союз; маркування європейської відповідності; electromagnetic compatibility; standardization; European Union; European conformity marking