Оптимізація режимів руху трамвайного вагону з асинхронними тяговими двигунами на ділянці колії з встановленим графіком руху та профілем - Петренко, Олександр Миколайович; Любарський, Борис Григорович (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2016)
В статті розроблено методику визначення оптимальних режимів руху трамвайного вагону Т-3ВПА з асинхронними тяговим двигунами для ділянки колії с заданим графіком руху на основі метода Гамільтона-Якобі-Беллмана. Визначення режимів роботи тягового приводу запропоновано проводити заздалегідь на підставі вирішення задачі умовної оптимізації його режимів.

The paper developed a method of determining the optimal modes of motion of the tram car T-3VPA with asynchronous traction motors for the road section with the set timetable on the basis of the Hamilton-Jacobi-Bellman equation. Defining modes of traction drive proposed to carry out in advance on the basis of the decision of its constrained optimization problem modes.
Optimization driving modes tramcars with asynchronous traction motors for sections with the established timetable and profiles
Keywords: оптимальні режими руху; асинхронний тяговий привод; метод Гамільтона-Якобі-Беллмана; ефективність тягового приводу; optimal modes of motion; Hamilton-Jacobi-Bellman equation; traction drive efficiency