Вплив шкідливих факторів на психологію та фізіологію праці - Дзюндзюк, Б. В.; Хондак, І. І.; Березуцька, Наталія Львівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Робота присвячена впливу візуального навантаження на людину в процесі відпочинку та праці. Показано широку розповсюдженість окремих факторів візуального оточення і їх потенційно – шкідливий вплив на здоров’я людини. Надаються рекомендації щодо зменшення зорового навантаження на людину в процесі праці.

Work is devoted influence of the visual loading on a man in the process of rest and labour. Wide prevalence of separate factors of visual surroundings is rotined and them potentially is harmful influence on a health of man. Recommendations are given in relation to diminishing of the visual loading on a man in the process of labour.
Keywords: навантаження; візуальне оточення; виробництво; психофізіологічні чинники; психічний стан