Бізнес-етика трудових відносин на підприємстві як напрямок психології управління - Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Вакулюк, Вікторія Романівна; Пархоменко, Марія Олексанрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Запропоновано аналіз впровадження елементів бізнес-етики в трудових відносинах на підприємстві як напрямок забезпечення елементів психології управління. Визначено актуальність тематики, мета та методи дослідження. Надана характеристика елементів бізнес-етики та підходів психології управління поведінки працівників на підприємстві. Досліджені чинники, які впливають на систему етичної поведінки на підприємстві. Зроблено висновки щодо впровадження системи бізнес-етики на підприємстві та можливості застосування цих принципів у груповій поведінки працівників підприємства.

Analysis of implementation approaches to subjects’ socially responsible group behavior at an enterprise has been suggested as a way to management psychology elements provision. The relevance of the topic has been identified, as well as its goal and research methods. Characteristics of socially responsible group behavior at an enterprise have been given along with the analysis of the state of group behavior efficiency indices. Factors which affect the system of socially responsible group behavior at an enterprise have been researched. Conclusions regarding the implementation of social responsibility system implementation have been made as well as of possibilities of applying these principles in enterprise employees’ group behavior.
Business-ethics of work relations at an enterprise as direction of management psychology
Keywords: групова поведінка; відповідальність; соціально-трудові відносини; бізнес-стратегія; соціальні норми; корпоративна відповідальність; organization; enterprise; group behavior; factor; enterprise; management; provision; elements; methods; approaches; social responsibility; efficiency