Карта несуперечності даних для багатокористувацьких онлайн рольових ігор - Козіна, Ольга Андріївна; Панченко, Володимир Іванович (НТУ "ХПІ", 2018)
У статті проаналізовано можливості використання існуючих змішаних моделей несуперечності даних для підвищення якості багатокористувацьких онлайн ігор. Запропоновано протомолекулярний підхід до формування моделі змішаної несуперечності даних ігор, що розташовані в хмарних системах. Розроблена структура карти несуперечності дозволяє адаптувати рівень строгості несуперечності даних до очікуваної клієнтами якості гри.

The possibilities of using existing mixed data consistency models to improve the quality of multiplayer online games had analyzed in the article. The protomolecular approach to the formation of a model of mixed data consistency ofcloud games is proposed. The developed structure of the consistency map allows you to dynamic adapt the level of strictness of data consistency corresponding to clients’ expectations of game quality.
Consistency data map for multiplayer online role games
Keywords: змішана модель; метод компенсації лагів; хмарні системи; дата-центр; data consistency; multiplayer online games