Ідентичність та культурні стереотипи під час самозбереження індивіда та держави: поміж минулим та майбутнім - Годзь, Наталія Борисівна (Національний університет "Острозька академія", 2017)
Ми розглядаємо питання розуміння ідентичності як механізму самовизначення в навколишній дійсності. Ідентичність продовжують розуміти як гнучкий та схильний до розвитку процес самоототожнення будь- чого з аналізом власного «Я». Ідентичність – це певний ідеальний образ, стандарт, до якого скеровано зусилля та рух кожного індивіду. Процес формування ідентичності досить складний і може створюватися викривлена модель ідентичності. У процесі створення власної ідентичності індивід може звертатися як до реальних, так й уявних категорій. Саме на перетині уявного й маскується місце для негативної дії амбітних політичних технологій із заміни та знищення реальних умов для здорової особистості з цілісною ідентичністю. Дослідженням продовжуємо стверджувати наявність в ідентичності унікальної концентрації, співвідношення між намаганням бути «подібним», «відповідним» із протилежним рухом до «знаковості» та «унікальності».

The article is devoted to the problem of understanding identity as self-determination in the surrounding world. Identity is understood as a flexible and developing process of self-identification, i.e. of correlation of something there is with yourself. We are considering the question of understanding identity as a mechanism of self determination in the surrounding reality. The identity continues to be understood as flexible and subject to the same process of identification of any of the analysis of his own “I”. Identity is a perfect image, the standard to which directed efforts and movement of each individual. The formation of identity is rather complicated, and can create curved model identity. In the process of creating its own identity individual can apply to both real, and imaginary categories. It is at the intersection of imaginary and masked the negative impact location for ambitious political technologies for replacement and destruction of real conditions for a healthy individual with integral identity. The study goes on to say in the presence of a unique identity concentration ratio between attempts to be “similar”, “appropriate” with the opposite movement to “the token” and “uniqueness”.
The identity and cultural stereotypes during the individual and state-preservation: between past and future
Keywords: світогляд; середовище навколишнє; футурологія екологічна; weltanschauung; surroundings; ecological futurology