Управління збутом продукції підприємства на зовнішньому ринку із застосуванням інноваційного підходу - Тесленко, Кирило Дмитрович (НТУ "ХПІ", 2018)
У статті розглянуто необхідність формування стратегії збуту інноваційної продукції, наведені особливості збутової діяльності на ринку інновацій, розглянуто основні фактори та характер їхнього впливу на збут нової продукції, а також досліджено систему формування та вибору стратегії збутової діяльності інноваційної продукції. Досліджено і проаналізовано сучасні проблеми впровадження результатів інноваційної діяльності. Визначено найважливіші бар'єри і принципи інновацій, які стримують вихід інноваційного продукту на український ринок. Проведено дослідження не вичерпує повною мірою питання ефективного впровадження інновацій на підприємствах. Подальший науковий пошук може бути пов'язаний із розробленням нових способів подолання бар'єрів, що виникають на шляху виходу інноваційного продукту на ринок, ефективних управлінських рішень, необхідних для реалізації інноваційних проектів. Обґрунтовано сутності збутової політики підприємств, як комплексу заходів, спрямованих на підвищення ефективності продажу продукції. Розглянуто основні збутові маркетингові системи та сформовано основні принципи збутової політики підприємства. Початок процесу формування конкурентного успіху підприємства при його орієнтації на інноваційний шлях розвитку лежить на перетині множини маркетингових, науково-технічних, виробничих рішень.

The article considers the necessity of formation of the strategy of sales of innovative products, the features of marketing activities in the innovation market are presented, the main factors and the nature of their influence on the sales of new products are considered, as well as the system of formation and selection of marketing strategy of innovative products is explored. The modern problems of implementation of the results of innovation activity are investigated and analyzed. The most important barriers and principles of innovation, which restrain the output of the innovative product on the Ukrainian market, are determined. The conducted research does not completely exhaust the issue of effective implementation of innovations at enterprises. Further scientific research may be related to the development of new ways to overcome the barriers arising from the way of the launch of an innovative product to the market, effective management decisions necessary for the implementation of innovative projects. The essence of the marketing policy of enterprises as a set of measures aimed at increasing sales efficiency. The main marketing marketing systems are considered and the basic principles of marketing policy of the enterprise are formed. the beginning of the process of forming the competitive success of an enterprise in its orientation to the innovative way of development lies at the intersection of a plurality of marketing, scientific and technical, production decisions.
Management of product sales on external markets with the use of innovative approach
Keywords: управління; інноваційна діяльність; управління підприємством; зовнішньоекономічна діяльність; інноваційна продукція; innovation activity; enterprise management; foreign economic activity