Проблема відбору експертів в експертну групу при прийнятті управлінських рішень - Чайка, Тетяна Юріївна (Херсонський державний університет, 2014)
У статті розглянута проблема формування експертної групи при прийнятті управлінських рішень. Уточнено склад і способи визначення часткових коефіцієнтів компетентності та розрахунок інтегрального показника компетентності фахівця. Запропоновано використовувати імпакт-фактор, індекс Хірша та індекс оперативності з метою підвищення точності оцінки наукового і кваліфікаційного авторитету кандидата в члени експертної групи. Уточнено алгоритм відбору фахівців в експертну групу.

The article considers the problem of formation of the expert group when making management decisions. The exact composition and methods definition of private factors of competence and an integrated indicator of the competence of a specialist. It is proposed to use the impact factor, the Hirsch index and the index of efficiency to improve the accuracy of evaluation of scientific and qualification authority of the candidate to the members of the expert group. Improved algorithm of selection of experts in the expert group.
The problem of selection of experts in the expert group when making management decisions
Keywords: метод експертних оцінок; компетентність; коефіцієнт інтегральний; імпакт-фактор; індекс Хірша; індекс оперативності; method of expert evaluations; competence; integral factor; impact factor; Hirsch index; index of efficiency