Способи відновлення ресурсів центробіжного водяного насосу - Юлдашев, Ш. У.; Шарипов, З. Ш. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У насосів, процеси зношування та зношування деталей, фактори, що впливають на появу дефектів у деталях, модернізації статті наведено результати досліджень відцентрових насосів типу «Д», умови роботи водяних технології відновлення ресурсу деталей водяних насосів. Запропоновано комбінований спосіб відновлення ресурсу корпусу насоса з урахуванням результатів досліджень зношування робочої поверхні та умови роботи при гідроабразивній, кавітаційній, водневій та іншими видами зношування. Дані рекомендовано на вибір режимів обробки з урахуванням впливу технологічних та експлуатаційних факторів на адгезійну міцність з'єднання матеріалу.

In the article presents the results of researches of the device of centrifugal pumps of type «D», operating conditions of pumps, processes of deterioration of details, factors infiuencing occurrence of defects in details, moderning of technology of restoration of a resource of detalis of water pumps. A combined method for restoring the resource of the casing is proposed, taking into account the resurts of researches of wear of the working surface and working conditice hudro abrasive, cavitations,hudrogen and other types of wear. Recommendations are qiven to the choice of processing and taking into account the infiuence of technological and operational factors on the adhesive strength of the joint of the massing.
Methods of recovery of centrifugal water pump resources
Keywords: відцентровані водяні насоси; зношування деталей; види зношування; режими обробки; міцність з'єднання матеріалів; recovery of resources; centrifugal water pump; processes of wear; processing modes