Чумак, Ольга Петрівна2020-09-142020-09-142019Програма, методичні вказівки та контрольні завдання з дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" [Електронний ресурс] : для студентів другого (магістр.) рівня за спец. 181 "Харчові технології" спец. 181- 02 "Технології продуктів бродіння і виноробства" заоч. форми навчання / уклад. О. П. Чумак ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2019. – 26 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/48177.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/48177Дисципліна "Сучасні технології вина і коньяку" входить до складу рекомендованого переліку навчальних дисциплін нормативної частини освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності 181 "Харчові технології", спеціалізації "Технології продуктів бродіння і виноробства". Предметом вивчення навчальної дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" є технологія виноградних та плодово-ягідних вин, коньяків, бренді та інших міцних напоїв, схеми технохімічного і мікробіологічного контролю, методики визначення якісних показників сировини, основних і допоміжних матеріалів, напівпродуктів, готової продукції, вторинних продуктів виноробства й оцінювання їх відповідності вимогам чинної нормативної документації, методики розрахунку продуктів, основних і допоміжних матеріалів, втрат і відходів виробництва. Метою викладання начальної дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" є формування у студентів системи навичок для здійснення ефективної професіональної діяльності на підприємствах виноробної галузі та у наукових закладах в умовах ринкової економіки, технічного переоснащення й удосконалення підприємств, застосування сучасних інноваційних технологій на основі творчого об’єднання і впровадження у виробництво отриманих знань з фундаментальних, загальноінженерних, економічних та спеціальних дисциплін, забезпечення випуску високоякісної продукції з гарантованим ступенем безпеки для людини і навколишнього середовища, оптимальними питомими витратами людської праці, матеріальних та енергетичних ресурсів.ukхімічні процесиактивні сухі дріжджівиди шампанізаціїпоняття про ремюажкласифікація коньяківПрограма, методичні вказівки та контрольні завдання з дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку"Learning Objecthttps://orcid.org/0000-0003-4059-5662