Програма, методичні вказівки та контрольні завдання з дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" - Чумак, Ольга Петрівна (My University, 2019)
Дисципліна "Сучасні технології вина і коньяку" входить до складу рекомендованого переліку навчальних дисциплін нормативної частини освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності 181 "Харчові технології", спеціалізації "Технології продуктів бродіння і виноробства". Предметом вивчення навчальної дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" є технологія виноградних та плодово-ягідних вин, коньяків, бренді та інших міцних напоїв, схеми технохімічного і мікробіологічного контролю, методики визначення якісних показників сировини, основних і допоміжних матеріалів, напівпродуктів, готової продукції, вторинних продуктів виноробства й оцінювання їх відповідності вимогам чинної нормативної документації, методики розрахунку продуктів, основних і допоміжних матеріалів, втрат і відходів виробництва. Метою викладання начальної дисципліни "Сучасні технології вина і коньяку" є формування у студентів системи навичок для здійснення ефективної професіональної діяльності на підприємствах виноробної галузі та у наукових закладах в умовах ринкової економіки, технічного переоснащення й удосконалення підприємств, застосування сучасних інноваційних технологій на основі творчого об’єднання і впровадження у виробництво отриманих знань з фундаментальних, загальноінженерних, економічних та спеціальних дисциплін, забезпечення випуску високоякісної продукції з гарантованим ступенем безпеки для людини і навколишнього середовища, оптимальними питомими витратами людської праці, матеріальних та енергетичних ресурсів.
Keywords: хімічні процеси; активні сухі дріжджі; види шампанізації; поняття про ремюаж; класифікація коньяків