Моделювання процесу інтелектуальної обробки медичних даних - Мельник, Каріна Володимирівна (Харківський національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2017)
В статі розглядається один з варіантів моделювання міркувань лікаря при обробці медичних даних. Для цього використовується теорія інтелекту, а конкретно метод компараторної ідентифікації. Виділена множина ознак порушень серцево-судинних захворювань. Пропонується модель оцінки ризику розвитку захворювань на прикладі серцево-судинних захворювань.

The article considers one of the options for modeling the doctor's reasoning in the processing of medical data. For this, the theory of intelligence, namely the method of comparator identification, is used. A number of signs of cardiovascular diseases are identified. A model for assessing the risk of developing diseases is an example of cardiovascular disease.
Modeling of the process of intelligent medical treatment of medical data
Keywords: медична інформаційна система; обробка медичних даних; медична картка пацієнта; теорія інтелекту; план лікувально-профілактичних заходів; компараторна ідентифікація; оцінка ризику захворювань; medical information system; medical data processing; patient medical records; theory of intelligence; plan of treatment; preventive measures; comparative identification; risk assessment of diseases