Удосконалення технології переробки насіння соняшнику на олієдобуваючому підприємстві - Гладкий, Федір Федорович; Тарадайченко, М. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті розглядається процес шеретування насіння соняшнику, а також методи підвищення його ефективності. Доведено переваги насіннерушки Іхно-2 перед бічовою. Надано рекомендації щодо удосконалення технологічної лінії шеретування насіння соняшника.

The dehulling process of sunflower seeds and methods for increasing of its efficiency are considered in this article. Advantages of Ihno-2 dehulling device over BUHLER dehulling machine were proved. Recommendations for improvement of technological line of sunflower seed dehulling were given.
Keywords: процес шеретування; насіння; олія; соняшник