Дослідження компонентного складу в реакції взаємодії етилендіаміну з триацилгліцеридами соняшникової олії - Жуган, О. А.; Ільїнська, Ольга Ігорівна (НТУ "ХПІ", 2004)
Проведено дослідження продуктів синтезу етілендіамана з тріацілгліцерідами соняшникової олії. Виділено якісно і визначено кількісно: ці-лендіамін, діаміди, гліцерин, тригліцериди. На основі цих досліджень складено баланс по азоту. Запропоновано механізм взаємодії ТАГ з ЕДА
Keywords: поверхнево-активні речовини; діамід; олійно-жирова сировина; триацилгліцериди