К обоснованию постановки оптимизационной задачи для элементов технологической оснастки - Ткачук, Анна Владимировна; Бондаренко, Людмила Николаевна; Зарубина, Алла Александровна; Ярмак, Н. С.; Пеклич, М. М. (НТУ "ХПИ", 2006)
На прикладі паяних гідроциліндрів з покриттям внутрішньої поверхні акриловими пластмасами розглянуто напружено-деформований стан. Виявлені основні закономірності розподілу напружень та переміщень. Обґрунтована можливість та доцільність постановки задачі оптимізації маси гідроциліндра.

The stressedly-deformed state are considered on the example of brazed hydraulic jacks with coverage of internal surface by acryl plastics. Basic laws of tensions and movings distribution are found. The possibility and expedience of optimization task setting of hydraulicjack mass is grounded.
Keywords: коэффициент использования металла; напряженно-деформированное состояние; метод конечных элементов; коэффициент Пуассона; гидроцилиндр; соединение