Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Міжнародний та event туризм" - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Носирєв, Олександр Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Міжнародний та event туризм» є важливою складовою підготовки фахівців у сфері туризму, спрямованою на формування знань і практичних навичок організації подорожей з урахуванням сучасних тенденцій розвитку світового туристичного ринку. В умовах глобалізації та динамічного зростання попиту на подієві та тематичні подорожі саме цей сегмент туризму демонструє значний потенціал для підвищення конкурентоспроможності туристичних підприємств та розвитку дестинацій. Метою методичних вказівок є забезпечення студентів методичним інструментарієм для виконання практичних завдань, які дозволяють засвоїти теоретичний матеріал курсу, розвинути аналітичне мислення, уміння збирати та опрацьовувати туристичну інформацію, а також формувати компетентності щодо розробки, просування й оцінювання міжнародних туристичних продуктів, орієнтованих на подієві заходи. Виконання практичних завдань передбачає використання актуальних даних міжнародних статистичних та інформаційних ресурсів, аналіз прикладів кращих практик організації event-турів, розробку власних пропозицій туристичних продуктів із врахуванням інтересів різних цільових аудиторій. Практичні заняття покликані не лише поглибити знання студентів про міжнародний та подієвий туризм як соціально-економічне явище, але й сприяти розвитку навичок роботи з інформацією, прийняття управлінських рішень, творчого підходу до вирішення професійних завдань. Це відповідає сучасним вимогам до підготовки конкурентоспроможних фахівців туристичної галузі, здатних ефективно працювати в умовах міжнародної конкуренції та креативної економіки.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; міжнародний туризм; event туризм; міжнародні туристичні подорожі; подієвий туризм