Проблема інноваційного забезпечення інтенсифікації сільського господарства України - Загиченко, Альона Анатоліївна; Гавва, Володимир Миколайович (НТУ "ХПІ", 2016)
Україна має значний агропромисловий потенціал. Головною метою роботи є розробка методичних принципів економічного оцінювання результатів впровадження інновацій, які мають враховувати і інтереси інвесторів, і можливі втрати держави від їх впровадження. Для вирішення проблем запропонована формула розрахунку чистої поточної вартості проекту інвестицій з врахуванням впливових факторів. На прикладі фермерського господарства показано застосування запропонованого підходу для оцінювання економічної ефективності інноваційного проекту з урахуванням додаткових факторів.

Ukraine has considerable potential for agriculture. Agriculture is one of Ukraine's most promising industries where innovation is necessary. The main objective is to develop a methodological principles of economic evaluation of innovations implementation of the results, which should take into account the interests of investors, and the possible loss of the state of their implementation. To resolve the problem proposed formula for calculating the net present value of the investment project, taking into account the influencing factors. On the farm example shows the use of the proposed approach for evaluating the economic efficiency of the innovative project, taking into account additional factors.
The problem of providing innovative intensification of agriculture in Ukraine
Keywords: інновація; економічна ефективність; оцінка інновацій; інвестори; фермерське господарство; economic efficiency; innovation assessment