Роль ключової групи ЧСЧ у протидії ВІЛ-інфекції / СНІДУ: морально-етичний вимір - Маліков, Василь Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У цій статті аналізується роль поведінкової групи ЧСЧ, можливості та вплив цієї ключової спільноти у світі та в Україні на доступ і прихильність до послуг профілактики ВІЛ у морально-етичному аспекті. Ефективність профілактики ВІЛ серед ЧСЧ можна покращити за умови більш активного залучення до всіх рівнів прийняття рішень і реалізації відповідних програм самої спільноти геїв та бісексуальних чоловіків як найбільш соціально активної частини ЧСЧ.

This article examines the role of the MSM behavioral group, the opportunities and impact of this key community in the world and in Ukraine on the access and commitment to HIV prevention services in a moral aspects. The effectiveness of HIV prevention among MSM can be improved by their more active engagement on all the levels of decision-making and implementing relevant programs within the gay and bisexual men community as the most socially active part of MSM.
The role of the MSM group confronting HIV / AIDS: ethical dimension
Keywords: інклюзія; поведінкова інтервенція; моральна відповідальність; inclusion; behavioral intervention; moral responsibility