Сезонне використання тимчасово-незадіяних нафтогазопровідних ділянок магістральних трубопроводів в геотермальних регіональних системах - Аббуд, М. Х.; Фик, Михайло Ілліч (ТОВ "НВП "Інтерсервіс", 2019)
Авторами роботи пропонується сезонне використання тимчасово-незадіяних магістральних ділянок для регіональних геотермальних систем, зроблено оцінку набутої теплової потужності, показано перспективу такого підходу в розбудові когнітивних технологій в регіонах з високими сезонними перепадами температурами. Акцентована увага на можливості тимчасового використання трубопроводів в якості геотермальних теплообмінників з вуглеводневим теплоносієм.

The authors of the work proposed the season of the use of temporary unoccupied main sections for regional geothermal systems, an assessment of acquired thermal power, the perspective of such an approach in the development of cognitive technologies in regions with high seasonal temperature variations is shown. The research emphasis was made on the possibility of temporary use of pipelines as geothermal heat exchangers with hydrocarbon coolant.
Seasonal use of redundant oil and gas pipelines in geothermal regional systems
Keywords: геотермальна система; нафтогазопроводи; сезонні чинники; потужність теплопритоку; когнітивні технології; geothermal system; oil and gas pipelines; seasonal factors; powerful heat transfer; cognitive technologies