Шляхи оптимізації структури капіталу: аналіз теоретичних надбань - П'ятак, Тетяна Вікторівна; Гальцов, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті розглянуті різноманітні підходи до формування ефективної структури капіталу та основні напрямки вивчення цього питання; описуються критерії оптимізації структури капіталу.

The article discussed various approaches to efficient capital structure and guidelines to consider the matter, described the criteria optimization of capital structure.
Keywords: власний капітал; запозичений капітал; фінансовий леверидж; асиметрична інформація; сигнальна модель; теорія інформаційних каскадів; capital structure; equity; borrowed capital; financial everage; asymmetric information; signal model; theory of informational cascades