Оцінка конкурентоспроможності стратегічної зони господарювання диверсифікованого підприємства - Брінь, Павло Володимирович; Прохоренко, Олена Вікторівна; Васильченко, М. С. (Класичний приватний університет, 2018)
У статті проаналізовано сутність конкурентоспроможності як економічної категорії. Розглянуто диверсифіковану компанію як сукупність стратегічних зон господарювання. Визначено особливості оцінки конкурентоспроможності стратегічних зон господарювання для диверсифікованої компанії. Запропоновано методичний підхід до оцінки конкурентоспроможності стратегічних зон господарювання. Розглянуто групи чинників, які впливають на конкурентоспроможність стратегічних зон господарювання.

The essence of competitiveness as an economic category is analyzed in the article. A diversified company is considered as a complex of strategical business units. The features of evaluation of competitiveness of strategical business units for a diversified company are determined. The methodical approach to assessing the competitiveness of strategical business units is proposed. Groups of factors influencing to the competitiveness of strategical business units are considered.
Determination of competitiveness of strategic business unit of a diversified company
Keywords: конкурентоспроможність; конкурентоспроможність підприємства; диверсифікація; стратегічна зона господарювання; competitiveness; enterprise competitiveness; diversification; strategical business unit