Роль інтонаційної виразності у професійному мовленні викладача - Ріпко, Ірина Валентинівна; Середа, Наталія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглядається проблема професійного педагогічного мовлення, розвиток інтонаційної виразності мовлення як значущої складової професійної компетентності викладача вищої школи. Розкритоструктуру інтонації, елементами якої є мелодика мовлення, фразовий та логічний наголоси, темп та інтенсивність мовлення.

The problem of professional pedaggical speech, the development ofspeech intonation expression as a significant part of professional competence of high school teacher are analyzed. Structure tone, featuring an melody ofspeech, phrase and logical accents, tempo and intensity of speech is exposed.
Role of tonal expressveness in teacher professional speech
Keywords: педагогічне мовлення; структура інтонації; наголоси; темп мовлення; інтенсивність мовлення; teacher speech; tone; emphasis; pace; pause