Вплив плавності ходу колісних тракторів на навантаженість трансмісії - Кальченко, Борис Іванович; Ребров, Олексій Юрійович; Кожушко, Андрій Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Описано підхід до визначення залежності навантаженості трансмісії трактора типу ХТЗ-150К від рівня плавності його ходу. Наведено результати теоретичних досліджень і натурних випробувань під час руху по ґрунтовій дорозі та бруківці; на зораній стерні озимої пшениці. Визначено передавальну функцію підвіски, яка описує плавність ходу колісного трактора. Обчислено передавальну функцію трансмісії, яка ґрунтується на визначенні навантаженості вузлів трансмісії.

The article describes the approach to determining the transmission load of a tractor of KhTZ-150K type depending on the level of its running smoothness. The results of theoretical calculations and field tests of movement on the ground road at a speed of 10, 20, 30 km/h and on the boulder road at a speed of 20 and 30 km/h are given.
Effect of smooth running of wheeled tractors on load of transmission
Keywords: трактор колісний; плавність ходу; навантаженість трансмісії; функція передавальна; wheeled tractor; smooth running; transmission load; transmission function