Моделювання характеристик електричного поля в гетерогенному середовищі тверда фаза – газ за експериментально визначеною діелектричною проникністю - Дубовенко, Костянтин Вікторович; Захаров, Дмитро Олександрович (НТУ "ХПІ", 2013)
Обґрунтовано обчислення діелектричної проникності твердої фази гранульованого гетерогенного середовища за даними експериментальних вимірювань діелектричної проникності його насипної маси. На основі виконаного аналізу розраховано характеристики електричного поля в об'ємі гетерогенного середовища, необхідні для визначення умов стійкої генерації коронних розрядів

Calculation of the electric permittivity for the solid phase of the granulated heterogeneous medium is grounded by the data of experimental measurements of its bulk mass electric permittivity. On the base of theanalysis the electric field charac-teristics, necessary for determination of the conditions for stable corona discharge generation, are calculated
Keywords: насипна зернова маса; коронні розряди; електростатичне поле; електропровідність; коефіцієнт деполяризації; simulation; electric field; heterogeneous medium