Керованість і стійкість руху автомобіля B-класу з системою ESP - Мандрика, Володимир Ростиславович; Шликова, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2013)
Пропонується порівняльна характеристика траєкторії руху автомобіля В-класу з системою ESP і без неї по керованості та стійкості при заносі автомобіля на дорозі. В результаті були зроблені висновки про доцільність використання системи ESP на автомобілях В-класу.

Suggested Comparative analysis of the trajectory of the car B-class system ESP without it for handling and stability at drift car on the road. As a result, it was concluded the feasibility of using ESP system on cars B-class.
Keywords: швидкість критична; траєкторія руху; занос автомобіля; маневри; зчеплення; stability; controllability; critical speed; trajectory