Забезпечення якості двошарових алмазних пластин при алмазно-іскровому шліфуванні на основі аналізу приведеного профілю ріжучої поверхні круга - Руднєв, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.03.01 – процеси механічної обробки, верстати та інструменти. – Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут". Харків, 2017. Дисертаційна робота присвячена розв'язанню задачі обробки нового інструментального матеріалу дрібнозернистих алмазно-твердосплавних пластин АТПМ, встановленню фізичних особливостей процесу алмазно-іскрового шліфування, встановленню та аналізу якісних закономірностей, досягненню високої продуктивності і найменшою сумарною технологічної собівартості. Досліджувалися фізичні особливості процесу АІШ пластин АТПМ на основі аналізу енергоємності процесу і коефіцієнтів шліфування, представлені особливості зносу алмазних кругів. Встановлено особливості формування шорсткості поверхні обробленого шару надтвердих матеріалів в залежності від приведеного профілю алмазного круга. Визначено на основі стійкісних випробувань оптимальні значення режимів шліфування лезового інструменту, при яких забеспечуються найменші значення технологічної собівартості у споживача.

Thesis for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.03.01 – machining processes, machines and tools. – National Technical University "Kharkov Polytechnic Institute". Kharkov, 2017. The thesis is devoted to the problem of handling the new tool material fine grain diamond-carbide inserts, ATPM, establishing the physical characteristics of the process of diamond-spark grinding, the establishment and analysis of qualitative regularities, to achieve high performance and lowest total technological cost. Studied the physical characteristics of the process of spark-diamond grinding plates, ATPM based on the analysis of the energy intensity of the process and factors of grinding, the features of the wear of diamond wheels. Features of formation of a roughness of a surface processed layer of superhard materials, depending on the given profile of the diamond wheel. Determined on the basis of stoikosty testing the optimal mode of grinding the cutting edge of the instrument, which can obtain the lowest value of the technology cost from the consumer.
Quality Assurance of a two-layer diamond plate with a diamond-grinding strovolou on the basis of the analysis given the profile of the cutting surface of the circle
Keywords: процес механічної обробки; алмазно-іскрове шліфування; шліфування; алмазний круг; пластини АТПМ; якість обробленої поверхні; надтверді матеріали; автореферат дисертації; machining process; diamond-spark grinding; inserts ATPM; surface finish; superhard materials; 621.923