Ротаційний віскозиметр - Дубовець, Олексій Миколайович; Тошинський, Володимир Ілліч; Литвиненко, Ігор Іванович; Подустов, Михайло Олексійович; Голубничий, Дмитро Вікторович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
1. Ротаційний віскозиметр, що містить електричний двигун, чутливий елемент - ротор, перетворювач і вимірювальний прилад, який відрізняється тим, що чутливий елемент віскозиметра складається із закріпленого на валу двигуна і встановленого співвісно з ним порожнистого циліндра, закритого зверху і відкритого знизу, в стінках якого вирізані вікна. 2. Ротаційний віскозиметр за п. 1, який відрізняється тим, що на корпусі порожнистого циліндра в проміжках між вікнами і на рівній відстані один від одного закріплені перпендикулярно осі циліндра диски, розміри вікон послідовно зростають в напрямі від низу до верху, а центри вікон знаходяться на рівній відстані і по вертикалі, і по горизонталі.
Keywords: патент; корисна модель; віскозиметр; ротаційний віскозиметр; засоби виміру; вимірювальна техніка