Определение коэффициента неравномерности движения механизма из некруглых кососимметричных зубчатых колес - Карпов, А. П. (НТУ "ХПИ", 2005)
Отримано розрахункові залежності для визначення постійних коефіцієнтів, що містяться в передавальній функції, у залежності від основних геометричних параметрів передачі (міжосьової відстані й передавального числа) та коефіцієнту нерівномірності руху механізму при проектуванні передач некруглими зубчастими колесами з кососиметричною передавальною функцією.

Received a settlement dependences for definition of the constant coefficients which are included in transfer function, depending on the basic geometrical parameters of transmission (interaxal distance and transfer number) and coefficient of non-uniformity of movement of the mechanism at designing of transmissions by unround spur gears with sidelong-symmetrical function transmission relation.
Keywords: зубчатый редуктор; резонансные явления; угловая скорость; межосевое расстояние