Методичні вказівки до виконання розрахункового завдання з дисципліни "Програмування" - Давидов, Вячеслав Вадимович; Далека, Валентина Дмитрівна; Молчанов, Георгій Ігорович (Форт, 2018)
Розрахункове завдання (РЗ) – це самостійна робота студента, що виконується під керівництвом викладача, вона передбачає розв’язання конкретного практичного навчального завдання з використанням відомого, а також(або) самостійно вивченого теоретичного матеріалу. За час виконання роботи студент має показати набутий рівень знань з однієї або декількох дисциплін, вміння працювати з науково-технічною літературою, самостійно вирішувати поставлене індивідуальне завдання, забезпечуючи ефективність його реалізації, розробляти відповідні документи. Розрахункове завдання з дисципліни "Програмування" є обов’язковим видом самостійної роботи студента, що передбачене навчальним планом для бакалаврів, які навчаються за спеціальністю "Комп'ютерна інженерія". Для майбутніх програмістів розрахункове завдання – це один з видів тренінгу, тематика якого повинна відповідати сучасному стану та перспективам розвитку комп’ютерних технологій. Саме тому керівник має вирішувати такі питання: які об’єкти запропонувати студенту для тренінгу, використання яких засобів вимагати при вирішенні поставлених завдань; також він повинен закласти типові вимоги до виконання інших самостійних робіт.
Keywords: методичні вказівки; програмні документи; шифри документів; нумерація сторінок; написання формул; оформлення ілюстрацій; побудова таблиць