Використання арттерапевтичних засобів у підготовці майбутніх фахівців - Романовська, Олена Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Стаття присвячена розгляду проблеми використання арттерапевтичних засобів у підготовці майбутніх викладачів закладів вищої освіти. У дослідженні теоретично обґрунтовано та апробовано впровадження арттерапевтичних засобів в процес професійної підготовки майбутніх викладачів вищої школи. Експериментальна перевірка підтвердила доцільність впровадження в реальний освітній процес підготовки майбутніх викладачів таких засобів.

The article is devoted to the consideration of the problem of using art therapy tools in the training of future teachers of higher education institutions. The study theoretically substantiated and tested the introduction of ar therapeutic means in the process of professional training of future teachers of a higher school. The experimental verification confirmed the expediency of introducing such tools into the real educational process of training future teachers.
Use of art therapeutic tools in the training of future specialists
Keywords: арт педагогіка; арттерапія; майбутні викладачі закладів вищої освіти; засоби арт педагогіки; метафоричні асоціативні карти; пісочна терапія; казкотерапія; art pedagogy; art therapy; future teachers of higher education institutions; art pedagogy tools; metaphorical associative maps; sand therapy; fairy tale therapy